Welkom op de site van groep 2/3!

Dit is de groep van juf Johanna.

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes van groep 2/3.

In de afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met elkaar leren kennen, wennen aan elkaar, herhalen van al bekende leerstof en het leren van nieuwe dingen. 

In groep 2-3 is samenwerken heel belangrijk. De kinderen leren met en van elkaar. 

In groep 2 is er onder andere gewerkt aan samen spelen, zelfstandig werken, tellen en rijmen. Ook gaan ze elke dag in de kring met juf Renate om reken- en/of taalactiviteiten te doen. 

Groep 3 kent inmiddels 19 letters. Dus de kinderen kunnen al heel wat woordjes en zelfs zinnetjes lezen. Bij elke letter leren we een klankgebaar en kijken we een letterfilmpje. De kinderen van groep 2 vinden het ook leuk om mee te kijken en herkennen ook al letters van bijvoorbeeld hun eigen naam. Daarnaast zijn we bezig met het schrijven van cijfers en uitgebreider tellen. 

Uiteraard doen we ook heel veel dingen samen in groep 2-3. Zoals muziek, knutselen, thema-activiteiten en PBS. 

Bij PBS staat steeds een ander doel centraal. Momenteel werken we aan het doel : stoppen is stoppen. We gebruiken hiervoor het principe ‘stop-loop-praat’. In het kort houdt dit in dat een kind stop zegt als hij/zij iets niet fijn vindt. Dan heeft het kind daarna de mogelijkheid om weg te lopen en als de ander dan toch doorgaat, gaat het kind naar de leerkracht om hulp te vragen (praat). 

Knutselen doen we altijd samen. De kinderen kunnen dan elkaar helpen en het is uiteraard ook gewoon gezellig.

Afbeelding1Afbeelding2