Welkom op de site van groep 1!

Dit is de groep van juf Maria en juf Edith.

Houd deze site goed in de gaten, hier vindt u leuke nieuwtjes van groep 1.

Na de vakantie zijn we in groep 1 begonnen met het thema Herfst. Wat zien we buiten veranderen? Het weer, de blaadjes vallen van de bomen en kleuren rood, geel en bruin. Er is wind en soms ook regen, al fopt het weer ons wel in deze maand, en komt de zon ook nog vaak langs. 

We zijn begonnen met het oefenen van de Sint Maarten liedjes want wij willen die graag aan de mensen laten horen. Ook maken wij een lampion, eerst met verf in de kleuren van de herfst. Daarna komt er een spin bij. We tellen pootjes en knippen en plakken, en zo ontstaan de meest creatieve spinnen. Nu maar hopen dat de mensen niet schrikken als zij de deur open doen!

Groep 1                                 Groep 1 1

In de kring tellen we de kastanjes van Leona, we tellen er wel 100. Wij wisten niet dat we al zover konden tellen. Ook praten we over pompoenen, grote en kleine. Juf zaagt er een open, en we ontdekken de pitten, die we mee naar huis nemen om volgend jaar in de grond te stoppen.

Het is gezellig bij ons in de groep en tijdens de werktijd wordt er ook hard gewerkt. Er ontstaan mooie gebouwen in de bouwhoek en paddenstoelen bij de klei. Met elkaar spelen we spelletjes aan de tafel.  

Groep 1 2Groep 1 3Afbeelding3Afbeelding4

Casey kwam na de vakantie ook bij ons in de klas. Welkom Casey.