15 april

Groep 6 en 7/8 van de Eben Haezerschool hebben ' natte gym' gehad in aquacentrum Den Helder. Ze zijn zich goed bewust geworden van manieren waarop je een vriendje kan redden en welke gevaren er schuilen in het ' water'. 

1 april

De bewoners van het Houwinghuis in Den Helder, een verzorgingshuis voor mensen met dementie, worden deze donderdag verrast met een paasgeschenk door de kleuters van de Eben Haëzerschool. “De ouderen en mensen in verzorgingshuizen zijn door corona al eenzaam genoeg. Pasen konden wij niet zomaar voorbij laten gaan”, aldus Marjo Dethmers, directeur van de Eben Haëzerschool. 


Corona heeft ervoor gezorgd dat het contact met ouderen of het bezoek aan een verzorgingshuis sterk wordt beperkt. Deze groep is hard getroffen door eenzaamheid tijdens de coronaperiode. Daarom bedacht de Eben Haëzerschool een verrassing voor de bewoners van het Houwinghuis om alvast in de paassferen te komen en er een feest van te maken voor de bewoners.  

De kleuters hebben de afgelopen periode prachtige bloemen geknutseld en hebben hard geoefend met zingen. Zij zullen namelijk een mooi lied voor de bewoners gaan zingen en de bloemen aan hen overhandigen zodat het Houwinghuis in vrolijke voorjaarssferen komt. En dit natuurlijk allemaal coronaproof. De kleuters zingen hun lied in de tuin van het Houwinghuis waarbij de bewoners vanachter de ramen kunnen genieten. Daarnaast biedt de Eben Haëzerschool een digitale paasviering aan, die de bewoners kunnen bekijken. Alle klassen hebben vrolijke paasvideo’s opgenomen die zijn samengevoegd tot één mooie paasvoorstelling.  

De kinderen en leerkrachten zijn trots dat zij hun steentje kunnen bijdragen in deze, soms lastige, periode en op deze manier een vrolijke dag kunnen verzorgen

 

De Eben Haëzerschool wordt op 24 maart omgetoverd tot een volledig verkeerspark. Van de kleintjes tot de kinderen van groep 8, alle klassen doen die dag mee aan verkeersveiligheid en worden Streetwise. “Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen veilig kunnen deelnemen aan het verkeer en dat ze vanaf jongs af aan al bewust hier mee bezig zijn”, vertelt Marjo Dethmers, directeur van de Eben Haëzerschool. De meeste ongelukken met kinderen zijn namelijk in de eigen woonplaats, rondom de schooltijden. 

Want ook met fietsen, rennen en spelen zijn kinderen onderdeel van het verkeer. “Dat maakt onze verkeerstraining zo belangrijk. Kinderen leren niet alleen de basis van meedoen in het verkeer, maar ook het gedrag van medeweggebruikers, het inschatten van verkeerssituaties en de reactietijd en remweg van autobestuurders”, aldus Marjo Dethmers. 

Voor elke groep is er een training op maat die past bij de leeftijd. Er is verschillend lesmateriaal aanwezig zoals zebrapaden, verkeerslichten, opblaasauto’s, een fietsparcours, een mini-auto voor de onderbouw groepen en zelfs een echte elektrische en een rijlesauto voor de midden- en bovenbouw. In groep 5 en 6 mogen de kinderen onder andere zelf remmen in een echte auto en groep 7 en 8 gaat aan de slag met een uitdagend fietsparcours. Op deze manier wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. 

Naast de training geeft de Eben Haëzerschool nog aanvullende digilessen over het verkeer. Dit zorgt in zijn geheel voor hele praktische, aantrekkelijke en leerzame verkeerslessen die de leerlingen helpen om veilig en goed voorbereid de weg op te gaan. “Wij zijn erg blij met het feit dat we kunnen bijdragen aan de educatie én veiligheid van onze kinderen”.

Vanaf 3 maart zijn alle leerlingen druk bezig met de cito toetsen. We zijn heel blij dat we allemaal weer op school zijn. De leerkrachten krijgen door de uitslag van de toets een goed idee welke leerstof ze nog moeten behandelen. 

 2 maart Vanmorgen hebben we met elkaar van een heerlijk ontbijt op school genoten. Leerlingen die thuis moeten blijven kregen het aan huis geserveerd.

 9 februari Wat hebben we genoten van de sneeuw!

IMG 20210209 WA0011 3